Σελίδες

Τι ακριβώς προβάλλει και διαφημίζει ο ΠΡΟΤΟΥΡ στις τουριστικές εκθέσεις;


Μαθαίνουμε με χαρά ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) ετοιμάζεται ‘πυρετωδώς’ για να συμμετάσχει σε μια σειρά από τουριστικές εκθέσεις με στόχο ‘την καλύτερη προβολή του νησιού’ στο εξωτερικό.
Μάλιστα, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι η αντιπροσωπεία της Ρόδου στο Βερολίνο σχεδιάζεται να είναι… πολυπληθής (ποιοι ακριβώς, ευελπιστούμε να μάθουμε στο άμεσο μέλλον).

Ομολογουμένως, οι πρωτοβουλίες του ΠΡΟΤΟΥΡ εδώ και πολλά χρόνια από εποχής Γιαννόπουλου -όταν υπήρχαν λεφτά, δηλαδή- μας βοήθησαν.

Έφεραν πολύ κόσμο, έκαναν το νησί μας διάσημο στα πέρατα της οικουμένης και έδωσαν πολλά κίνητρα στον Τουρισμό μας.

Ο ΠΡΟΤΟΥΡ πάντοτε καινοτομεί. Είναι το ‘ιερό’ σύμβολο του Τουρισμού της Ρόδου και με την ιερότητά του, περιβάλλει κάθε δράση του, που στόχο έχει μόνον την υπηρεσία της κοινωνίας και της τουριστικής οικονομίας μας.

Οι αρμόδιοι του ΠΡΟΤΟΥΡ, δεσμεύτηκαν ότι παρά την κρίση και την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μας διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο το 2013.

Κάθε χρόνο όμως, προκύπτουν τα ίδια βασανιστικά ερωτήματα: τελικά πόσο σωστά διαφημιζόμαστε στο εξωτερικό την ώρα που άλλες χώρες και πόλεις έχουν γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικές από το νησί μας προσφέροντας πολύ περισσότερα εκτός από ήλιο και παραλίες (και κακές υποδομές);

Κάποτε, θυμόμαστε ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ είχε αποφασίσει να προβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας οι οποίες απλά ΔΕΝ υπάρχουν -με συνέπεια οι αθλητικοί παράγοντες και οι καλά γνωρίζοντες, να τρέχουν να κρυφτούν. 

Κάποια άλλη χρονιά, πάλι ο ΠΡΟΤΟΥΡ προσπάθησε να προωθήσει τον Πολιτισμό μας –χωρίς υποδομές, χωρίς θέατρα, χωρίς θεατρικές παραστάσεις, χωρίς θεάματα, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς συντονισμό!

Κατόπιν, ήρθε η πρόταση που ‘τσάκισε κόκαλα’ με την απόφαση για προώθηση του ιατρικού τουρισμού (και όλοι έμειναν άφωνοι ενώ σήμερα τον ιατρικό τουρισμό έχει αναλάβει να προωθήσει δυναμικά η Τουρκία!!!)

Πριν λίγο καιρό, μάθαμε ότι η Ρόδος προβάλλει ως ελκυστικό κομμάτι τον ‘παράδεισο’ των λιμενικών εγκαταστάσεών μας για να έρθουν οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων (που ενημερώνονται με newsletters!) και αύριο ίσως να προβάλλει το ακόμη πιο ασυναγώνιστο ‘χαρτί’ του νησιού μας, που είναι η μαρίνα για να προσελκύσει τα μεγάλα γιότ!!! 

(Άραγε γιατί δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, να προβάλλουν σε ειδική διαφημιστική καμπάνια και το… Γκολφ;)


Μόνο που…

Μόνο που…

Όλα αυτά είναι ανύπαρκτα. Είναι μια ‘Εικονική Πραγματικότητα’ για την Ρόδο αφού τίποτε από αυτά δεν υπάρχουν.


Άρα… τι ακριβώς προβάλλει και διαφημίζει ο ΠΡΟΤΟΥΡ στις τουριστικές εκθέσεις; Και για ποιον λόγο είναι τόσο ιερή η ύπαρξή του;

Ιδού η απορία.


Edward R. Murrow 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου