Σελίδες

Με κατάνυξη η γιορτή των Χριστουγέννων


Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία γιορτάζεται και φέτος στη χώρα μας η Γέννηση του Χριστού. Το πρωί πλήθος πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.
Επίκεντρο του εορτασμού της Γέννησης του Θεανθρώπου, ήταν και φέτος το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στην ιερή ακολουθία. Στο Χριστουγεννιάτικό του μήνυμα ο κ. Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την ανάγκη στήριξης των αναξιοπαθούντων αναφέρεται από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης  ο οποίος κήρυξε το 2013 ως «έτος Πανανθρώπινης Αλληλεγγύης». Όπως τονίζει, η οικονομική κρίση είναι -κατ' ουσίαν- απότοκος της ηθικής κρίσης.
Στο Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος, στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του που απηύθυνε από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, έκανε έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.
Στη Βηθλεέμ, δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν στη γενέτειρα του Ιησού Χριστού. Σύμφωνα τοπικές παλαιστινιακές αρχές ο αριθμός των πιστών ξεπερνά τις 15.000, ενώ άλλοι 25.000 διανυκτερεύουν στο Ισραήλ όπως έκαναν γνωστό οι ισραηλινές αρχές.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο κήρυγμά του κατά τη «μελαγχολική» μεταμεσονύχτια χριστουγεννιάτικη λειτουργία, στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ απηύθυνε έκκληση για ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των λαών. Τη λειτουργία παρακολούθησε και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο μήνυμά του επισημαίνει ότι «ζούμε ώρες δοκιμασίας της πίστης», προσθέτοντας ότι η πατρίδα μας βιώνει κρίσιμες και οδυνηρές στιγμές αγωνίας και αβεβαιότητας για τον επιούσιο του λαού της και για το αύριο. Όπως τονίζει, καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου και να σταθούμε στο πλευρό του συνανθρώπου μας. Αναφέρεται δε και στο φιλανθρωπικό έργο σημειώνοντας ότι με τις φιλότιμες προσπάθειες όλων μας, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη παίρνουν σάρκα και οστά με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου