Σελίδες

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη για τα Χριστούγεννα


Είναι η εποχή αυτή κάθε χρονιάς που αναζητάς και ψάχνεις να βρεις ό, τι νομίζεις πως έχασες ή ξέχασες. Είναι οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες που μας ξεστράτισαν από αξίες που νομίζαμε ότι ήταν δεδομένες. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Τώρα είναι που έχουμε ξανά την ανάγκη για ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς σαν οικογένεια, σαν γειτονιά, σαν κοινωνία, σαν συμπολίτες και συνάνθρωποι. Να είμαστε μαζί και μονοιασμένοι.
Αν ψάχνουμε από κάπου να διδαχθούμε, δίπλα μας είναι τα παραδείγματα εκείνων που δεν παύουν να ελπίζουν και συνεχίζουν να παλεύουν, χωρίς να υποκύπτουν στο φόβο και στην απαισιοδοξία. Δεν τους χαρίστηκε η ζωή, αλλά απ’ αυτούς θα ακούσεις τον θαρρετό λόγο “δεν τα παρατάμε, δεν χάθηκε τίποτα, στο χέρι μας είναι”.
Δεν είναι η άγνοια ούτε ότι αψηφάς τις δυσκολίες. Είναι η έμφυτη ανάγκη να μην παραδοθείς, να βρεις ξανά την πίστη που σου κλόνισαν και την ελπίδα που σου στέρησαν. Δεν είναι εύκολο να υπερνικάς το φόβο, την αβεβαιότητα και την αδικία. Αν κάποιοι το καταφέρνουν, το μπορούμε όλοι μας.
Στα περισσεύματα των δυνάμεων, της θέλησης και των αντοχών μας θα στηριχθούμε για να κάνει ο καθένας από εμάς τη μικρή του αντίσταση και το δικό του θαύμα.
Όλα είναι θέμα απόφασης, όχι πρόσκαιρης και τωρινής επειδή μας παρασύρει το πνεύμα και η διάθεση των Άγιων ημερών που διανύουμε, γιατί τότε θα έχουμε πέσει στην παγίδα της ψευδαίσθησης. Και ήταν οι ψευδαισθήσεις που μας οδήγησαν στα όρια.
Ας μείνουμε με την αλήθεια, την ειλικρίνεια και την ουσία των ευχών μας για Υγεία, Χαρά, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Προκοπή. Αυτές οι γιορτινές ημέρες να είναι όμορφες και ξεχωριστές για κάθε Νοτιοπελαγίτη.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου