Σελίδες

Δυσαρέσκεια από τις 'Γυναίκες Χωρίς Σύνορα' για χειρισμούς Κουσουρνά

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα για την υπογραφή της μισθωτήριας σύμβασης για τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.
Εκφράζουν όμως και την απογοήτευση τους γιατί στις δηλώσεις του αλλά και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Ρόδου Στάθη Κουσουρνάς, αφ’ ενός φωτογράφισε την περιοχή που θα γίνει ενώ επιβάλλεται να τηρείται μυστικός και αφ’ ετέρου, ξέχασε να κάνει την παραμικρή αναφορά στην οργάνωση Γυναίκες Χωρίς Σύνορα που επί 12χρόνια πρωτοστατούν, άλλαξαν το σχεδιασμό της ΓΓ Ισότητας ώστε να γίνουν στη Ρόδο και όχι στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου τη Σύρο και ήταν αυτές που του παρέδωσαν ολοκληρωμένο το σχέδιο δράσης μαζί με τη χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ.
Η στήριξη των πρωτοβουλιών με κοινωνικό περιεχόμενο όχι μόνο δεν ενισχύεται από λογικές πολιτικού καπελώματος αλλά αντίθετα υπονομεύεται.
Οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δράση τους με αποκλειστικό γνώμονα την προσφορά κοινωνικού έργου, την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας και την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου δράσης (Ξενώνα γυναικών θυμάτων βίας και Συμβουλευτικού Κέντρου), σεβόμενες τον κόπο και τις εθελοντικές υπηρεσίες που παρέχουν περισσότερο από 12 χρόνια, το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη και οι εθελόντριες συνεργάτιδες τους.

Για το ΔΣ της διεθνούς οργάνωσης ΓΧΣ
Η Πρόεδρος
Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου