Σελίδες

«Η επόμενη ήμερα είναι ήδη εδώ»

Άρθρο του τ.βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Παππά

Μόλις πριν από τρεις ημέρες, έκλεισαν τρία χρόνια από τις 29 Νοεμβρίου 2009 που ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε από την βάση πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργώντας την απαρχή για εξελίξεις χωρίς προηγούμενο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
Η εκλογή του, τότε, απ’ ευθείας από τον λαό (και όχι από τα όργανα ή το Συνέδριο της Ν.Δ.) αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για όλους. Ο λαός όμως, είχε μιλήσει.
Σήμερα, τρία χρόνια έπειτα, η χώρα μας να βρίσκεται εν μέσω μιας πολύ σκληρής κρίσης που δοκιμάζει την κοινωνία και τις αντοχές της, καθημερινά. Η κρίση αυτή διέλυσε την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία μας ενώ παρακολουθούμε το παλαιό πολιτικό σύστημα να καταρρέει συστηματικά.
Τα μνημόνια, η παρέμβαση των ξένων οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα συμφέροντα από διάφορα κέντρα έφτασαν να καταστρέψουν το πολιτικό μας σύστημα.
Ο ανθρώπινος παράγοντας όμως, παραμένει η πιο βασική παράμετρος για τις εξελίξεις. Αυτόν, τον παράγοντα ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι θέλει να τον υπηρετήσει και να τον θέσει μπροστάρη για το μέλλον της χώρας, σε πείσμα της μικρής πλειοψηφίας των συμφερόντων που δεν ήθελαν και δεν θέλουν ακόμη να αφήσουν περιθώρια για ουσιαστική ανάπτυξη στον τόπο.
Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.
Είναι γεγονός ότι το αύριο είναι εδώ. Ο λαός μάτωσε και ματώνει τα τελευταία χρόνια από τα μνημόνια, από την εκμετάλλευση και από την άνευ προηγουμένου λιτότητα που του έχουν επιβάλει και αναγκάζεται να προσπαθεί να επιβιώσει σε μια σκληρή πραγματικότητα. Όμως υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει φως στο τούνελ. Ο Αντώνης Σαμαράς, απέδειξε ότι δεν ‘μασάει’ τα λόγια του. Ότι έχει ένα σχέδιο για το οποίο δεσμεύτηκε απέναντι στον ελληνικό λαό και το ακολουθεί με σταθερούς ρυθμούς. Έχοντας απέναντί του ξένα αλλά και εσωτερικά συμφέροντα να τον πολεμούν,  προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα. Κατάφερε να αλλάξει το απολύτως αρνητικό κλίμα που κυριαρχούσε στο εξωτερικό εναντίον της χώρας μας και να πείσει τους ξένους εταίρους και δανειστές μας ώστε να προχωρήσουν στην οικονομική βοήθεια. Με το πρόσφατο αποτέλεσμα του Γιούρογκρουπ και την εκταμίευση της δόσης σε λίγες μέρες, κλείνει και τυπικά –όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- μια γκρίζα και σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά και θα βγει από την κρίση, θα στηριχθεί στα πόδια της και θα κοιτάξει την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Χρειάστηκαν επίπονες διαδικασίες που στοίχισαν στον ελληνικό λαό και στην κοινωνία για να φτάσουμε ως εδώ. Σε πείσμα των φωνών της στείρας αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού φασισμού και της παλαιοκομματικής νοοτροπίας, η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Και θα τα καταφέρει. Οι φωνές εκείνων που νομίζουν ότι θα έπρεπε να φύγουμε από το ευρώ ή να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με όλους τους εταίρους και τις ξένες δυνάμεις, αποδείχτηκαν ανεδαφικές σε ένα πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον όπου η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας στις νέες εξελίξεις.
Η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά δεν θα αλλάξει τόσο εύκολα ούτε μέσα σε μια μέρα. Απαιτούνται αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και προοπτική ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα. Χρειαζόμαστε όραμα, χρειαζόμαστε δουλειές για τους ανέργους που αυξάνονται, χρειαζόμαστε επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να φέρουν χρήμα στον τόπο.
«Η επόμενη ήμερα είναι ήδη εδώ» διακήρυξε ο πρωθυπουργός.  
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι το άλμα προς τα εμπρός. Και τώρα, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Με κόπο, αλλά με πείσμα πρέπει να ομονοήσουμε και να κοιτάξουμε το αύριο της χώρας και της κοινωνίας μας που ματώνει υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ήγγικεν η ώρα για αλλαγή. Δεν είναι η ώρα για διχόνοια και εσωτερικό διχασμό στον οποίο επενδύουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις και συμφέροντα. Είναι η ώρα για δουλειά και ενότητα.

Στα δύσκολα, αποδεικνύεται ότι είμαστε ενωμένοι. Αν έκλεισε για την Ελλάδα η γκρίζα σελίδα, ανοίγει μια νέα σελίδα. Ας γράψουμε τη νέα ιστορία της χώρας μας με προσοχή και ενότητα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και Αναγέννηση της Ελλάδας.

Θα τα καταφέρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου