Σελίδες

Η λογική της ‘κλειδαρότρυπας’ και ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω


Συνήθως, οι ειδήσεις με ‘ροζ’ περιεχόμενο ‘πουλάνε’.
Και ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον ή κάποια επώνυμα πρόσωπα που ζουν σε μια σχετικά μικρή κοινωνία -ή ακόμη και σε μεγαλύτερη.
Όταν αρχίζεις όμως να τρυπώνεις στο σπίτι και στο κρεβάτι του άλλου είτε είναι επώνυμος, είτε είναι πολιτικός, είτε είναι αιρετός, είτε είναι δημόσιο πρόσωπο, είτε είναι ο γείτονάς σου, τότε οφείλεις να τηρήσεις μερικούς όρους. Γιατί αύριο μεθαύριο θα τρυπώσουν και στο δικό σου το κρεβάτι τα κουτσομπολιά. Κι αν όχι στο δικό σου κρεβάτι, θα τρυπώσουν στο σπίτι σου.
Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, ούτε σε αποστειρωμένη κοινωνία. Όλοι μας έχουμε τα μυστικά μας. Ουδείς αναμάρτητος.
Τα δημοσιεύματα, τα σχόλια και τα υπονοούμενα για ροζα σκάνδαλα που παίρνουν ‘φωτιά’ σε διάφορα blogs, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και σ’ ένα τεράστιο δίκτυο ηλεκτρονικών Μέσων, σε τέτοιες περιπτώσεις μοιάζουν με τέρας που κατασπαράζει ανθρώπους, καταστρέφει ζωές και δολοφονεί υπολήψεις.
Οι ερωτικές περιπέτειες του τάδε ή του δείνα αφορούν τον ίδιο, είτε είναι επώνυμος, είτε ανώνυμος.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις επιλογές του.
Τα κουτσομπολιά για την ιδιωτική ζωή κάποιου, που λαμβάνουν τέτοιες διαστάσεις ίσως να πρέπει να μας προβληματίσουν ακόμη περισσότερο αφού κάποιοι ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την προσωπική ζωή των αιρετών ενός τόπου και μάλιστα περιμένουν αν θα πρέπει να τους θέσει σε… αργία η Πολιτεία για την προσωπική τους ζωή.
Μπορεί να υπάρχει ελευθερία στη διακίνηση ιδεών, πληροφοριών και στην άμεση επικοινωνία των ανθρώπων μέσω διαδικτύου, αλλά υπάρχουν και όρια. Η αναπαραγωγή των ‘γαργαλιστικών’ λεπτομερειών που έχει αγγίξει τον διασυρμό κάποιων ανθρώπων, λόγω της αχαλίνωτης ελευθερίας της ηλεκτρονικής εποχής μας είναι αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον καθέναν από εμάς σαν πολίτες που αποτελούμε την κοινωνία.
Αν σήμερα κάνουν κάποιοι πλάκα διασύροντας έναν συμπολίτη μας, όποιος κι αν είναι, ό,τι και αν έκανε, όπου κι αν το έκανε, τότε το αύριο που τους περιμένει δεν μπορεί να ξέρουν τι τους επιφυλάσσει.
Γιατί αύριο, ίσως να βρεθούν κι αυτοί απροστάτευτοι μπροστά στον κίνδυνο της διαπόμπευσης, ‘βορά’ των blogs και των σχολίων στο όνομα της  ελευθερίας στην πληροφόρηση.
Για εμάς, η λογική της ‘κλειδαρότρυπας’ δεν μας αφορά. Και δεν θα ακολουθήσουμε καμία τέτοια πρακτική σε αυτό εδώ το blog. 

Η συντακτική ομάδα του Rhodes Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου