Σελίδες

Σαμαράς: Ούτε λεπτό χαλάρωσης - Περνάμε στο καλωσόρισμα των επενδύσεων


«Η εκταμίευση της δόσης θα επηρεάσει την ζωή όλων μας, θα φρενάρει την ύφεση και θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για την κυβέρνηση η επόμενη μέρα έχει ξεκινήσει, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση». Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μια φάση όπου περνάμε στην απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας, στο καλωσόρισμα των επενδύσεων, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας». Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «ένας μαραθώνιος μόλις τελείωσε με επιτυχία, αλλά ήδη είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον επόμενο μαραθώνιο». Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε συνάντησή του τη Δευτέρα το πρωί με επικεφαλής μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο διεύρυνση επενδύσεών τους.
Για τη Σύνοδο, ο πρωθυπουργός είπε οτι «τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν η νέα αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η σημασία της τραπεζικής ένωσης. Προχωρήσαμε στην ίδρυση ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού ώστε οι τράπεζες να ελέγχονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. θα ανοίξει το δρόμο για να χωριστούν οι τράπεζες από τα δημοσιονομικά των χωρών. Αυτό ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα γιατί αν ενταχθεί σε αυτό το μηχανισμό θα μπορέσει να της μειωθεί κι άλλο το χρέος, κατά 50 δισ.».
Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας οτι «μέσα από τη συζήτηση που είχε προηγηθεί και μέσα από τα τελικά αποτελέσματα που έγιναν από απαραίτητους αμοιβαίιους συμβιβασμούς προέκυψε πρόοδο, ίσως όχι τόσο όση ορισμένοι θα ήθελαν. Οι αντιρρήσεις που υπάρχουν αφορούν τρία πράγματα:  το πώς αυτά που συζητήσαμε θα χρηματοδοτηθούν, πώς δεν θα δημιουργήσουν αντικίνητρα και ακαμψίες στην ΕΕ και πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν πιο άμεσα στην αντιμετώπιση της κρίσης».
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) με τον τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια. Στη συνάντηση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ πήγε πάρα πολύ καλά, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τα ζητήματα των αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση καθώς και για τις κρατικές ενισχύσεις σε ΔΕΚΟ.Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης.

Απάντηση για το Σκοπιανό
Σε ερώτηση της ΝΕΤ FΜ σχετικά με το Σκοπιανό, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι η επίλυση της διαφοράς με την ΠΓΔΜ με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο είναι προϋπόθεση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας με την Ε.Ε.
«Το μήνυμα προς τα Σκόπια είναι ξεκάθαρο: πρέπει να προχωρήσουν σε ουσιαστικά βήματα για επίλυση της ονομασίας και να αφήσουν τον αλυτρωτισμό τους για να ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης», πρόσθεσε.
Αναφορά και στο θέμα της απεργίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έκανε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τόνισε πως οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι εμείς προχωράμε.
Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν στο μεταξύ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει τροπολογία που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των εργαζομένων στα θέματα δημόσιας υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

(Πηγή: ΕΡΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου