Σελίδες

Στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε η VI η Συνέλευση του Ιδρύματος ‘Ρωσικός Κόσμος’

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2012 στη Βουλή των Αντιπροσώπων η VI η Συνέλευση του Ιδρύματος ‘Ρωσικός Κόσμος’ –αυτή η ημέρα είναι παραδοσιακά αφιερωμένη στην Ημέρα της Εθνικής Ενότητας. Πρόκειται για ένα σημαντικό διεθνές φόρουμ, θέμα του οποίου ήταν «Η ρωσική γλώσσα και ρωσική Ιστορία» όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.0
00 άτομα: πανεπιστημιακοί, καθηγητής ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας, καταξιωμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι του Πολιτισμού, πολιτικοί και ηγέτες οργανώσεων νεολαίας, δημοσιογράφοι εμπειρογνώμονες, διπλωμάτες, κληρικοί. 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Νομίζω ότι η ποιότητα της διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας, καθώς και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών είναι το θεμέλιο για τη διατήρηση της ρωσικής γλώσσας και φυσικά της ανάπτυξής της» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Χαιρετισμό από τον Αγιότατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, απηύθυνε ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Служба коммуникации ОВЦС

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου