Σελίδες

Όταν ο Σαρκοζί μιλάει στον Φιγιόν μιλάει για νέα ψήφο στο UMP


Στην Οδό Μιρομεσνίλ είχε προγραμματιστεί γεύμα πριν από τρεις εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια 1:30 ώρας, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην Πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν μίλησαν μόνο ένα θέμα: τον…  κλινικό θάνατο του κόμματος UMP (Union pour un Mouvement Populaire – Ενότητα για μία δημοφιλή κίνηση)
Ο πρώην πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι δεν είχε την πρόθεση να πάει ο ίδιος στο ‘θέατρο’ ώστε να μεσολαβήσει μεταξύ των μαχητών. 
Προς το παρόν δεν δίνει παρά μόνο συμβουλές.
Ο Φρανσουά Φιγιόν του περιέγραψε μια εικόνα αποκαλυπτική για το κόμμα στο οποίο οργανώθηκαν ‘βιομηχανικές’ απάτες. Οι απάτες, όπως η πραγματική διαφορά μεταξύ του ιδίου και του Ζαν – Φρανσουά Κοπέ θα ήταν σύμφωνα με τον ίδιο, 5-10 βαθμούς. Του εξήγησε ότι οι ομάδες του ήταν αργές κι έχασαν χρόνο να αναπτύξουν ένα μνημόνιο εκατό σελίδων που δείχνουν τυχόν παρατυπίες.
Πριν ξεκινήσετε μια δίκη, ο Φιγιόν θέλει να γίνει, χωρίς ψευδαίσθηση, μια νέα ψηφοφορία. «Είμαι υπέρ μιας νέας εκλογή μεταξύ των δύο σας» απάντησε ο Σαρκοζί, -επίσης… Φιγιονιστής. Αρκετοί συγγενείς του πρώην Γάλλου Προέδρου αναγνωρίζουν ότι ο τελευταίος, υπερασπίζεται την ιδέα «από την αρχή».
«Αναγνώρισε αμέσως την ανάγκη να ψηφίσει και πάλι», λέει ένας από τους πιο τακτικούς επισκέπτες του. Όμως, ο Νικολά Σαρκοζί έχει επίσης επισημάνει την ανάγκη να αποφευχθεί η στροφή προς την δικαιοσύνη να αποφασίσει τη διαφορά εσωτερικά. «Αφήστε λίγο χρόνο να περάσει. Ο Ζαν-Φρανσουά δεν μπορεί να δεχτεί μια νέα ψηφοφορία σήμερα. Εάν η αναίρεση αποφεύγεται, μπορεί ίσως να είμαστε σε θέση να οικοδομήσουμε κάτι σε μια ειρηνική βάση»  έχουν επισημάνει συνεργάτες του στο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον πρώην Πρόεδρο.

Le Figaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου