Σελίδες

Tι ακριβώς διαφημίζει ο ΠΡΟΤΟΥΡ στις τουριστικές εκθέσεις;

Μαθαίνουμε ότι 'ο ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) θέλοντας να προβάλλει τις νέες υποδομές θαλάσσιου τουρισμού της Ρόδου που απέκτησε πρόσφατα (sic) συμμετέχει στην πολύ σημαντική διεθνή έκθεση Seatrade Med 2012, στη Μασσαλία της Γαλλίας, πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις, που αναδεικνύουν τις ικανότητες του προορισμού της Ρόδου να υποστηρίξει την εν λόγω μορφή τουρισμού'.
Πολύ ενδιαφέρουσες φαίνονται αυτές οι πρωτοβουλίες του ΠΡΟΤΟΥΡ που κάθε φορά –ομολογουμένως- καινοτομεί.
Κάποτε, θυμόμαστε ότι είχε αποφασίσει να προβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας -χωρίς να υπάρχουν βεβαίως, βεβαίως με συνέπεια οι αθλητικοί παράγοντες να τρέχουν να κρυφτούν. 
Κάποια άλλη χρονιά, προσπάθησε να προωθήσει τον Πολιτισμό μας –χωρίς υποδομές, χωρίς θέατρα, χωρίς θεατρικές παραστάσεις, χωρίς θεάματα και χωρίς συντονισμό!
Κατόπιν, ήρθε η πρόταση που τσάκισε κόκαλα με την προώθηση του ιατρικού τουρισμού (και όλοι έμειναν άφωνοι). 
Τώρα, η Ρόδος προβάλλει ως ελκυστικό κομμάτι τον ‘παράδεισο’ των λιμενικών εγκαταστάσεών μας για να έρθουν οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων (που ενημερώνονται με newsletters!) και αύριο ίσως να προβάλλει το ακόμη πιο ασυναγώνιστο ‘χαρτί’ του νησιού μας, που είναι η μαρίνα για να προσελκύσει τα μεγάλα γιώτ!!! 
Μόνο που…
Όλα αυτά είναι ανύπαρκτα. 
Άρα… τι ακριβώς προβάλλει και διαφημίζει ο ΠΡΟΤΟΥΡ στις τουριστικές εκθέσεις;

Edward R. Murrow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου