Σελίδες

Σκληραίνει τη θέση του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Κάμερον

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σκληραίνει τη θέση του σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είχε δεσμευτεί στους βουλευτές των ‘Τόρις’ ο ίδιος είναι έτοιμος να ασκήσει βέτο της Βρετανίας και να μπλοκάρει την παρ
απάνω αύξηση του πληθωρισμού των δαπανών από τις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός πιέζει για ένα, υπό πραγματικούς όρους, πάγωμα των προϋπολογισμών, ακούγοντας τις εκκλήσεις για μείωση, ως μη ρεαλιστικές και ανέφικτες.
Ο κ. Κάμερον δήλωσε: "Αυτή η κυβέρνηση έχει την πιο σκληρή γραμμή σε αυτές τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό από κάθε άλλη κυβέρνηση από τότε που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην καλύτερη περίπτωση θα θέλαμε να κοπεί, στη χειρότερη περίπτωση να παγώσει και είμαι αρκετά έτοιμος να χρησιμοποιήσω το βέτο αν δεν καταφέρουμε μια συμφωνία η οποία να είναι προς όφελος για τη Βρετανία."
Ο ηγέτης των Εργατικών συνέκρινε χλευαστικά τον κ. Κάμερον με τον πρώην πρωθυπουργό Σερ Τζον Μέιτζορ, αποκαλώντας τον "αδύναμο στο εξωτερικό και αδύναμο στο εσωτερικό". ("weak abroad and weak at home")

Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου