Σελίδες

Ρεπουμπλικάνοι προς Μιτ Ρόμνεϊ: στην επόμενη στάση η έξοδος αριστερά

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν τον Μιτ Ρόμνεϊ να συνεχίσει ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και όπως φαίνεται του δείχνουν την πόρτα εξόδου από το κόμμα.
Αυτό το συναίσθημα κυριάρχησε στα μηνύματα που έλαβε από τους χορηγούς του, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ μετά την ήττα του.
«Δεν υπάρχει καμία πτέρυγα του Ρόμνεϊ μέσα στο κόμμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί», δήλωσε ο Εντ Ρότζερς, έμπειρο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων. Ποτέ δεν ανέπτυξε κανένα συναισθηματικό έρεισμα ώστε να μπορεί να βγει από το αδιέξοδο.
Έχουμε σταματήσει να διαχωρίζουμε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους είπε ο Κυβερνήτης της Λουιζιάνα Μπόμπυ Τζίνταλ. «Προσωπικά, αρνούμαι απόλυτα αυτή την διάκριση… Πολεμήσαμε πολύ ώστε να μην υπάρχει αποχή» είπε ο Κυβερνήτης του Ουισκόνσιν Σκοτ Ουόλκερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα «δεν είναι μόνο για ανθρώπους που επί του παρόντςο δεν εξαρτώνται από την κυβέρνηση».
Οι έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις - μόλις εννέα ημέρες μετά την ήττα του Ρόμνεϊ στις προεδρικές εκλογές, έρχονται από τους επαγγελματίες που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, και ζητούν να κοιτάξουν την επόμενη μέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα από μια εκλογική αναμέτρηση που εξέθεσε τις αδυναμίες τους με άσχημο τρόπο. Η επικρατούσα άποψη μεταξύ αυτής της ομάδας είναι ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και ότι ο Ρόμνεϊ θα είναι απών από τις εξελίξεις.
Και με δύο λόγια: Ευχαριστώ για το παιχνίδι. Τώρα φύγε.
Μάλιστα σε ένα tweet, η ‘συντηρητική’ αρθρογράφος Ματ Λιούις γράφει:
Θα ήθελα να δω τον Ρόμνεϊ και την ομάδα του να αποσύρεται με αξιοπρέπεια. (Ναι, αυτό απαιτεί πραγματικά ... να φύγει).
Ο ίδιος πάντως προφανώς δεν συμμερίζεται αυτές τις επόψεις για την απομάκρυνσή του αφού μόλις βγήκε από μία εκλογική αναμέτρηση που σχεδόν περίμενε να κερδίσει –αν και δεν κατάφερε ούτε να πλησιάσει τον αντίπαλό του…

Washingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου