Σελίδες

Ένας αγανακτισμένος Ροδίτης'

Αγανακτισμένοι είναι πολλοί συμπολίτες μας από την κατάσταση που επικρατεί εδώ και εβδομάδες με τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά. Αναγνώστης, μας έστειλε την προσωπική του διαμαρτυρία για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται καθημερινά,
ψάχνοντας φάρμακα για την άρρωστη ηλικιωμένη μητέρα του και για τον εαυτό του ενώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Ρόδου, αφού οι ουρές που σχηματίζονται από νωρίς το πρωί δεν έχουν τον… τελειωμό με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η διαμαρτυρία αναφέρει:

\‘Είναι ντροπή να έχουμε φτάσει έως εδώ με το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων. Καθημερινά ψάχνω φάρμακα για την άρρωστη ηλικιωμένη μητέρα μου (ετών 72) και οι φαρμακοποιοί, μου λένε συνέχεια ότι έχουν αδειάσει από στοκ και ότι αν σταματήσουν την απεργία τους θα καταστραφούν. Δεν σκέφτονται ότι παίζουν με την υγεία μας; Ότι παίζουν με τις ζωές μας; Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται –στα οποία προφανώς συμμετέχουν ΟΛΟΙ- αλλά σκέφτομαι ότι πολλοί ασφαλισμένοι που είναι συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους είτε επειδή δεν έχουν χρήματα λόγω περικοπών και κρίσης, είτε επειδή όπως τους λένε οι φαρμακοποιοί, υπάρχουν ελλείψεις. Πηγαίνω στο ΙΚΑ εδώ και μία εβδομάδα και δεν μπορώ να πάρω προτεραιότητα λόγω φόρτου εργασίας. Δηλαδή, να πεθάνουμε ομαδικά όπως στην κατοχή; Αυτό θέλουν όλοι; Δεν αναλογίζονται τις ευθύνες τους; Πρέπει να πηγαίνουμε όλοι στον εισαγγελέα για να μας βοηθήσει; Ντροπή και αίσχος. Τουλάχιστον να σκεφτούν ότι παίζουν με τις ζωές μας, γιατί θα τους ζητήσουμε σύντομα να απολογηθούν.

Ένας αγανακτισμένος Ροδίτης'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου