Σελίδες

Εορτάσθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου


Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα η μνήμη του πολιούχου της πόλεως Ρόδου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ. Παϊσιου, του Επισκόπου Μπουρούντι κ. Σάββα και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής. Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου που τίμησε τον άγιο της πόλης μας. 
Η θεία λειτουργία εψάλλει στον Ιερό Ναό των Εισοδίων στο Νιοχώρι και ακολούθησε λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, των ΑΝΕΛ κ. Μίκα Ιατρίδη, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο τ. υπουργός κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Γιώργος Χατζημάρχος καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών.
«Μελανό» σημείο παραμένει το γεγονός ότι ο πολιούχος της πόλεως Ρόδου, Νεομάρτυρας Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος, παραμένει… «άστεγος», παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και τις τοπικές αρχές για την ανέγερση ιερού Ναού στη μνήμη του.

Πέγκυ Ντόκου

Δείτε το Video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου