Σελίδες

θεατρική ομάδα ΠΡΑΞΙΣ

Στροφή στο ρεπερτόριο της κάνει το φετινό χειμώνα η θεατρική ομάδα ΠΡΑΞΙΣ και υπόσχεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε». Με «Το Σώσε», ο Μάικλ Φρέιν, συνθέτει μια ξέφρενη, απολαυστική και ιδ
ιαίτερη φαρσοκωμωδία που χαρακτηρίζεται δικαίως μία από τις πιο αστείες φαρσοκωμωδίες όλων των εποχών. Και μάλιστα μία από τις ευφυέστερες όχι μόνο για το ευρηματικό της κείμενο, αλλά και για το περιεχόμενο της καθώς αποκαλύπτει και ακολουθεί την πορεία ενός έργου και ενός θιάσου από τις πρόβες και τα παρασκήνια ως την παράσταση, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τα προσωπικά των ηθοποιών, που οδηγούν τελικά το έργο στην …«καταστροφή», ή την... «μετάλλαξη». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει κερδίσει τα βραβεία Evening Standard και Olivie Award για την καλύτερη φαρσοκωμωδία, ενώ παίζονταν πέντε χρόνια συνεχώς στο West End του Λονδίνου, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε. Την σκηνοθεσία για την ομάδα Πράξις ανέλαβε για άλλη μια φορά ο Κώστας Κατσουλάκης. Μουσική Μιχάλης Τούμπουρος. Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπατζούκη Βοηθός σκηνοθέτη Ματίνα Κουγκρά. Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος, Ρούλα Βασιλοπούλου, Παντελής Γιωργάς, Ιάκωβος Καμχής, Εβίτα Κουγκρά, Ελένη Μικρομανώλη , Ανδρομάχη Μπατζούκη, Νεκταρία Νομικού, Βάσω Ντελλάκη, Γεωργία Παντελή , Καθολική Περνάρη, Κατερίνα Τζωρzή, Κατερίνα Τουβρά, Χρυσούλα Τσιμέτα, Γιάννης Χαριστής, Κώστας Χαρτοφύλλης. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Δημοτικό θέατρο στις 18, 19, 20, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου στις 9.30 το βράδυ.

Αξίζει να στηρίξουμε όλοι τις προσπάσθειες αυτής της ομάδας που αποδεικνύουν ότι η Τέχνη μπορεί να υπάρξει και μέσα σε συνθήκες... κρίσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου