Σελίδες

Ιωάννης Παππάς για Δ.Ο.Υ. και Νοσοκομείο Ρόδου

Ιωάννης Παππάς για Δ.Ο.Υ. και Νοσοκομείο Ρόδου

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν οι Δ.Ο.Υ. στα μικρά νησιά αλλά και για την κατάσταση στο νοσοκομείο Ρόδου, μίλησε αποκλειστικά στον συνεργάτη μας Μάνο Σταυριανό, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου της
 Ν.Δ. κ. Ιωάννη Παππάς.
«Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα με την κεντρική πολιτική σκηνή ώστε να τους δώσουμε να καταλάβουν το λάθος του ενδεχόμενου κλεισίματος των Δ.Ο.Υ. (ή άλλων υπηρεσιών όπως ΙΚΑ, τελωνεία κ.λπ.) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, την ταλαιπωρία των νησιωτών αλλά και την ερήμωση της Δωδεκανήσου που είναι νησιωτικός Νομός.
Είναι αδιανόητο το να θέλουν κάποιοι να επαληθεύσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας συντελώντας στην ερήμωση των νησιών. Αν γίνει κάτι τέτοιο δεν ξέρω τι θα μπορούσε να ακολουθήσει. Μήπως θα ζητήσουν μετά να κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα, οι πυροσβεστικοί σταθμοί και σιγά σιγά να αρχίσει ‘εκκένωση’ όχι μόνο σε μικρά αλλά και σε μεγαλύτερα νησιά… Είναι δυνατόν να προσφεύγουν για φορολογικά ζητήματα στα… ΚΕΠ; Και για δημόσιες υπηρεσίες που είναι πολύ σοβαρές πού θα καταφεύγουν; Ακόμη και η συζήτηση είναι εκτός πραγματικότητας. Οι προτάσεις αυτές δεν πρέπει να περάσουν και δεν θα αφήσουμε να περάσουν. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τα νησιά μας, να προστατεύσουμε τον τόπο μας».

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο, το γεγονός ότι ο κ. Παππάς σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων του Πασόκ και κάλεσε τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη να πάρει θέση:
«Θα έπρεπε την εποχή που ιδρύθηκαν τα περιφερειακά νοσοκομεία, το νοσοκομείο της Ρόδου να είχε γίνει πανεπιστημιακό. Αν υπήρχε και παράρτημα Ιατρικής Σχολής, τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε Ρόδο και Κω δεν θα είχαν τόσα προβλήματα σήμερα. Πού είναι εκείνοι που είχαν τότε τις ευθύνες και δεν έκαναν τίποτε; Πού είναι ο νυν Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης να αφήσει… μούσια όπως τότε και να κάνει ‘αντάρτικο’ έξω από το νοσοκομείο; Τα ξέχασε αυτά; Ξέχασε ότι ανήκει εξ αρχής στην κυβέρνηση του Μνημονίου; Τις ευθύνες του τόσα χρόνια σε πολιτικές θέσεις που υπηρετεί δεν τις αναγνωρίζει;
Εμείς οι Έλληνες όμως και κυρίως οι νησιώτες, έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε μέχρι να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε».

Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου