Σελίδες

Η Ε.Ε. αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν είναι ο αδύναμος κρίκος


Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί προς το καλύτερο.
Όποιος δεν θέλει να το παραδεχτεί αυτό, τουλάχιστον εθελοτυφλεί (για προσωπικούς ή κομματικούς λόγους).
Η μη απόφαση του Γιούρογκρουπ (Eurogroup) δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εντελώς αρνητική ούτε και να προσαφθεί καμία ‘αποτυχία’ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Η Ελλάδα έπραξε αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουν και οι εταίροι μας αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν απέναντι στην Ελλάδα.
Είναι γεγονός ότι δεν εξαρτάται μόνον το μέλλον της χώρας μας, αλλά εξαρτάται και η σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Με τις αδυναμίες της, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είναι ούτε ο αδύναμος κρίκος, ούτε το μεγάλο πρόβλημά της παρά ένα μικρό ποσοστό της ανικανότητας σωστών χειρισμών απέναντι στην κρίση.
Οι στόχοι του Αντώνη Σαμαρά υλοποιούνται βήμα προς βήμα.
Μετά την επίτευξη για την χορήγηση της δόσης (και με παραπάνω πόρους) επόμενος στόχος είναι το ΕΣΠΑ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ρευστότητα στην αγορά και ο σχεδιασμός για ανάπτυξη με παράλληλες επενδύσεις.
Στα ζητήματα που είχε θέσει εξ αρχής ο πρωθυπουργός και αφορούν την διαχείριση της κατάστασης, επιβεβαιώνεται ότι είχε δίκιο.
Είναι καθήκον των εταίρων μας, λοιπόν να ανταποκριθούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να διαπραγματευτεί αναζητώντας λύση επί της ουσίας που θα σημάνουν την έναρξη για μια σειρά από μεταρρυθμίσεις τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.


Ιωάννης Παππάς
τ.βουλευτής Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου