Σελίδες

Σε συμφωνία οδηγείται το σκάνδαλο Στρος Καν


 Ο Ντομινίκ Στρος Καν και η οικονόμος του ξενοδοχείου, που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση πέρυσι, ήρθαν ‘σιωπηλά’ σε συμφωνία για τη διευθέτηση της αγωγής που έχει ασκηθεί εναντίον του σχετικά με την υπόθεση που είχε κάνει τον γύρο των διεθνών πρωτοσέλιδων λένε οι πληροφορίες.
Οι δικηγόροι του 63χρονου Στρος Καν -πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- και η οικονόμος, Ναφισάτου Ντάιαλο που τον κατηγόρησε για επίθεση σε ένα ξενοδοχείο στο Μανχάτταν, έχουν προγραμματίσει να εμφανιστούν την επόμενη εβδομάδα ενώπιον του Δικαστή  Ντάγκλας Ε. Μακ Κέον στο Ανώτατο Κρατικό Δικαστήριο στο Μπρονξ.
Λεπτομέρειες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης τυχόν χρηματικής αποζημίωσης που πρέπει να καταβληθεί από τον κ. Στρος Καν δεν μπορεί να προσδιοριστεί, και όπως δηλώνουν πληροφορίες, δεν έχει υπογραφεί ακόμη κανένας συμβιβασμός.
Ο κ. Στρος Καν, όταν ο κορυφαίος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, συνελήφθη τον Μάιο του 2011 μετά τις κατηγορίες της κ. Ντάιαλο –μετανάστριας από τη Γουινέα- στην αστυνομία ότι της είχε επιτεθεί σεξουαλικά, όταν ήρθε για να καθαρίσει στην 28η-διώροφη σουίτα του στο ξενοδοχείο Sofitel. Αρκετές ημέρες αργότερα, αποδόθηκαν στον Στρος Καν οι  κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλικής κακοποίησης, εγκληματική σεξουαλική πράξη, παράνομη φυλάκιση και βίαιη επαφή.
Αλλά οι κατηγορείς εναντίον του κατέρρευσαν τις πρώτες εβδομάδες μετά την απαγγελία, όπως οι εισαγγελείς άρχισαν να έχουν αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της οικονόμου.
Τον Αύγουστο του 2011, ο δικηγόρος του Μανχάταν, Σάιρους Βανς Ρ. Τζούνιορ, απέρριψε επτά από τις κατηγορίες του κατηγορητηρίου και ένας δικαστής απέσυρε τις κατηγορίες. Μέχρι τότε, οι δικηγόροι της είχαν ήδη υποβάλει την αστική υπόθεση στο Μπρονξ, όπου εκείνη ζει. Ο κ. Στρος-Καν κατέθεσε κι εκείνος αγωγή αργότερα, λέγοντας ότι η οικονόμος είχε καταστρέψει την πολιτική του καριέρα.
Στην αγωγή της η Ντάιαλο επεδίωξε αποζημίωση για «βίαιη και σαδιστική επίθεση» που την «ταπείνωσε και την υποβάθμισε και λήστεψε την αξιοπρέπειά της ως γυναίκα». Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να εισαγάγει μαρτυρία από άλλες γυναίκες που λένε ότι δέχθηκαν επίθεση από τον κ. Στρος Καν σε «δωμάτια του ξενοδοχείου σε όλο τον κόσμο" και σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ειδικά από αυτόν "για το σκοπό της συγκάλυψης των εγκλημάτων του».
Ο κ. Στρος-Καν είπε ότι το σεξ με την κ. Ντάιαλο ήταν συναινετικό, αν και σε μια γαλλική τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις κατηγορίες που απορρίφθηκαν, παραδέχθηκε ότι η συνάντηση ήταν «λάθος» και «ηθική αποτυχία» που θα μετανιώνει σε ολόκληρη τη ζωή του.
Ο κ. Στρος Καν έχει κι νομικά προβλήματα στη Γαλλία, όπου στην πόλη Λιλ, τον Οκτώβριο του 2011 κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα πορνείας, σε οργανωμένα  σεξ πάρτι στη βόρεια Γαλλία και σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον.

Οκτώ άλλα άτομα κατηγορήθηκαν επίσης. Οι Γάλλοι εισαγγελείς δήλωσαν ότι στα πάρτι συμμετείχαν ιερόδουλες από το Βέλγιο στην πόλη Λιλ, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

NY Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου