Σελίδες

Οι Ροδίτες & οι Ροδίτισσες εμπιστεύονται τον πλαστικό χειρουργό


Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου αποφοίτησε απ' το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης από τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΑΑΣ) με άριστα. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στο Washinghton University of St Louis με το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις και επισκέπτεται ετησίως. Διετέλεσε διευθυντής Υγειονομικού στα Δωδεκάνησα, επιμελητής στο 424 ΓΣΝΕ. Κατείχε το βαθμό του Αρχίατρου και τη θέση του Διευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής στο 424 ΓΣΝΕ και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Γενικού Αρχιάτρου (Συνταγματάρχη). Έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες και ομιλίες σε πολλά συνέδρια. Είναι μέλος της εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής (www.herpas.gr) και υποψήφιο Μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της κλινικής Γέννεσις Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και της EUROMEDICA Ρόδου. Ο κ. Τριανταφύλλου, μίλησε στο ‘Rhodes Times’ για την πλαστική χειρουργική, την ανταπόκριση του κόσμου, τις προτιμήσεις των Ροδίων και φυσικά για τις επεμβάσεις.


-        Κύριε Τριανταφύλλου φαίνεται ότι στη Ρόδο υπάρχει ανταπόκριση. Η πλαστική χειρουργική δεν αποτελεί πλέον ‘ταμπού’. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες απευθύνονται πιο άνετα στον πλαστικό χειρουργό.

«Προσωπικά, κλείνω 15 χρόνια φέτος που ασχολούμαι με το αντικείμενο και είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι καταφέραμε σε ένα μεγάλο ποσοστό να πείσουμε τον κόσμο ότι μπορεί να κάνει κι εδώ επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Τα πρώτα χρόνια όταν ξεκίνησα το 1997 -8 περίπου να εργάζομαι εδώ ήταν πολύ δύσκολο να πείσεις τον κόσμο να μείνει και να κάνει επεμβάσεις στη Ρόδο ακόμη και για απλές, που δεν αφορούσαν μόνο την αισθητική, αλλά και την επανορθωτική. Σίγουρα το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για μια οικογένεια που ένα μέλος της ήθελε να μετέβη στην πρωτεύουσα για κάποια επέμβαση η οποία μπορούσε να γίνει στην Ρόδο. Τώρα πια που υπάρχει και οργανωμένη νέα κλινική οι συνθήκες είναι καλύτεροι. Προσωπικά, εκτιμώ ότι θα βελτιωθούν κι άλλο εάν προωθεί και αναπτυχθεί αυτό που λέμε ‘ιατρικός τουρισμός’. Το συζητούσαμε πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία με αφορμή την κρίση

-        Πόσο σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση;

«Η κρίση, σίγουρα έχει επηρεάσει και τον κλάδο μας. Υπάρχουν πελάτες που είναι τακτικοί και συνεχίζουν σταθερά τις θεραπείες τους. Μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζουν τα χειρουργεία και οι μεγάλες επεμβάσεις –κυρίως λόγω κόστους. Ωστόσο εάν κάποιος έχει αποφασίσει να κάνει μια επέμβαση, όσο κι αν το αναβάλλει κάποια στιγμή θα προχωρήσει. Στη Ρόδο κάνουν πλαστικές επεμβάσεις και οι άνδρες και οι γυναίκες. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ηλικία. Σε σχέση με το παρελθόν, έχουν μειωθεί οι νεαρές ηλικίες που ενδιαφέρονται (20-30 ετών). Οι προτιμήσεις για τις γυναίκες, είναι συγκεκριμένες: η λιποαναρρόφηση και η αυξητική στήθους. Από εκεί και πέρα, γίνονται λίφτινγκ, κοιλιοπλαστική, μείωση στήθους. Οι άνδρες, ενδιαφέρονται για λιποαναρρόφηση και αποκατάσταση γυναικομαστίας. Από εκεί και πέρα, μιλάμε και για άλλες επεμβάσεις όπως η ρινοπλαστική, μεταμόσχευση μαλλιών κ.ά. Όσο για τις μικρότερες επεμβάσεις αφορούν ενέσιμα υλικά, περιποίηση δέρματος κ.λπ. που είναι λιγότερο επώδυνες και δεν απαιτούν παραμονή στην κλινική.


Περισσότερες πληροφορίες: http://www.drplastic.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου