Σελίδες

‘Ανησυχητική’ κωλυσιεργία στην υπόθεση της Μονής Πάτμου

‘Ανησυχητική’ κωλυσιεργία υποψιάζονται κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης στην πολύκροτη υπόθεση με τις αγοραπωλησίες ακινήτων της Ιεράς Μονής Πάτμου που ταλάνισε την Δικαιοσύνη και 
την Κοινή Γνώμη για 13 ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μέχρι σήμερα, ΔΕΝ έχει εφαρμοστεί η από τις 11 Νοεμβρίου 2011 σχετική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου που αφορούσε τον πρώην αδελφό της Ιεράς Μονής Πάτμου Γεράσιμο Μιχελή ο οποίος κρίθηκε ένοχος –χωρίς ελαφρυντικά- με μικρότερη ποινή κάθειρξης από τα 8 στα 7 χρόνια, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 5 χρόνια και 50.000 ευρώ αποζημίωση στην Ιερά Μονή Πάτμου, για ηθική βλάβη.
Παράλληλα, κύκλοι του Φαναρίου δηλώνουν σφόδρα δυσαρεστημένοι για την στάση που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα οι δικαστικές αρχές της Κω, αφού θα έπρεπε να είχε προχωρήσει η διερεύνηση σχετικά με το αν υπήρξε στα συμβόλαια ‘ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή όχι’ από τη στιγμή που το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων είχε αποφασίσει να παραπέμψει στον εισαγγελέα τον φάκελο γι’ αυτό.
Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση μόνο ως κωλυσιεργία ερμηνεύεται σύμφωνα με τους κύκλους του Πατριαρχείου που παρακολουθεί την υπόθεση με πολύ προσοχή όλα αυτά τα χρόνια και απαιτεί την αποκατάσταση του κύρους της Μονής.
Φόβοι εκφράζονται ακόμη για κάποια αδικήματα τα οποία ενδέχεται να ‘παραγραφούν’ ενώ άγνωστο παραμένει για το πού βρίσκεται σήμερα ο κατηγορούμενος.
Παρά το γεγονός ότι ο Γεράσιμος Μιχελής έχει ασκήσει αναίρεση στον Άρειο
Πάγο, η πολιτική αγωγή επιμένει ότι πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της Μονής με κάθε τρόπο.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση κινούνται νομικά προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε πιθανότητα εμπλοκής σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Σε κάθε περίπτωση, η πολύκροτη αυτή υπόθεση προβλέπεται να συνεχίσει να απασχολεί την Δικαιοσύνη για πολύ καιρό ακόμη ενώ το Φανάρι παρακολουθεί πλέον ακόμη πιο ‘στενά’ κάθε κίνηση της Μονής εφεξής.

Πέγκυ Ντόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου